Skip to main content
Forrex Släcksystem / släckanläggningar för fordon, tröskor, lastbilar.

Släcksystem Fordon

Försäkringsbolagen kräver fasta släckanläggningar på skogs, torv och flismaskiner. Ett rätt projekterat och installerat släcksystem är ett snabbt och effektivt skydd som kan förhindra en katastrof. Vi levererar SBF-godkända anläggningar enligt SBF 127 med Forrex®, pulver och CO2.

Acriplan levererar branddetektering- och släcksystem för användning i tunga fordon av modell Forrex.

Rätt projekterat och installerat är ett brandsläckningssystem ett snabbt och effektivt sätt att ge det skydd du behöver för att förhindra en katastrof. Det flexibla, helautomatiska systemet upptäcker och släcker brand snabbt. Det är designat för att fungera även under svåra förhållanden i tuffa miljöer. Forrex system är lätta att underhålla och fylla på på plats, vilket minskar stilleståndstider och driftskostnader eftersom maskiner ofta arbetar på avlägsna platser.

Forrex släckvätska

FORREX

Forrex® är en innovativ släckvätska som kombinerar fördelarna med både skum- och pulversläckmedel. Den är utvecklad för att erbjuda hög släckeffekt som pulver, samtidigt som den har skumsläckares lättanvända och effektiva egenskaper.

Forrex® är särskilt effektiv på fordon och hindrar också återantändning genom att vätskan stannar kvar på bränslematerial.

Forrex Släcksystem / släckanläggningar för entreprenadfordon

Släcksystem för ENTEREPRENADSFORDON

Motor, hydraulik, bränsle och elinstallationer utgör de stora brandriskerna på ett fordon. Bränderna får ofta ett mycket häftigt förlopp och är svårsläckta med en vanlig handbrandsläckare.

För att säkerställa att släckningssystemen är anpassade för utmanande miljöer, testas systemen noggrant för brandprestanda och miljömässig hållbarhet, såsom elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), vibration, korrosion och extrema temperaturer enligt internationella fordonsstandarder för att garantera högsta prestanda.

Forrex Släcksystem / släckanläggningar för lastbilar.

Släcksystem för LASTBILAR

För att skydda fordon och lastbilar som transporterar dessa material begär försäkringsbranschen ibland att de utrustas med brandsläckningssystem. Ett brandsläckningssystem skyddar vanligtvis motorrummet och värmaren, men i vissa fall även kraftöverföring och hydraulisk utrustning.

Det är viktigt att vara medveten om att det transporteras farligt gods på vanliga vägar. Vissa av dessa material, som kanske inte normalt anses vara farliga, kan vara brandfarliga fibrösa material såsom rund timmer, spån, flis och torv.

 

Forrex Släcksystem / släckanläggningar för skördetröskor.

Släcksystem för SKÖRDETRÖSKOR

Även om tekniken inom jordbruk och jordbruksmaskiner ständigt utvecklas utgör tunga fordon, såsom traktorer, skördetröskor och plogar, fortfarande en betydande brandrisk och kräver ett släcksystem.

Jordbruksbränder kan vara förödande och resultera i förlust av maskiner, boskap och förråd av hö och halm, samt orsaka betydande skada på den omgivande miljön. Det finns ofta mängder av brännbart material förvarat i eller runt jordbruksbyggnader. Det isolerade läget och ibland dålig vattenförsörjning gör att det finns risk att gårdsbränderna kan bli utom kontroll.

Vi finns här för att hjälpa dig

Som kund får ni en personlig kontakt som kan hjälpa er med råd och produktinformation.

Välkommen att kontakta oss!

Service och underhåll av ditt brandskydd

SERVICE & UNDERHÅLL

Forrex brandsläckningssystem för fordon är designade för att service och underhåll enkelt ska kunna utföras. En gång om året måste systemet inspekteras och servas av en auktoriserad Dafo Vehicle-serviceleverantör. Vart tionde år krävs en utökad service, inklusive byte av drivgaspatron.

All service utförs enligt SBF 127 regelverk för att säkerställa livslängd och funktion. Forrex system är lätta att underhålla och fylla på på plats, vilket minskar stilleståndstider och driftskostnader. Självklart modifierar vi även befintliga system i uppgraderings syfte avseende elektronik och detektorer om behov finns.

Agro Maskiner

Referens: Agro Maskiner

MED FOKUS PÅ BRANDSÄKERHET

Agro Maskiner behöver en pålitlig och flexibel partner. Därför samarbetar företaget med Acriplan. De hjälper oss med exempelvis installation och service av släcksystem för bland annat skördetröskor, ett mycket viktigt uppdrag, förklarar Kenneth Malmqvist.

Agro Maskiner återfinns på flera orter i södra Sverige och inriktar sig på produkter som lämpade för både entreprenad och lantbruk. Sedan snart två år tillbaka samarbetar Agro Maskiner med Acriplan, framförallt när det handlar det om installation av släcksystem på skördetröskor.

– Skördetröskor måste enligt svensk lag ha ett släckningssystem, men det installeras inte av tillverkaren, säger Kenneth Malmqvist.

– I och med att skördetröskorna arbetar i fält, där det ofta är både dammigt och torrt, kan vara mycket spannmål, samt välfyllt med diesel i tanken är det viktigt med ett mycket bra brandskydd. En brand i en skördetröska kan få förödande konsekvenser och därför utrustar vi våra skördetröskor på allra bästa sätt innan de levereras till kund.

En flexibel och lyhörd partner
De flesta skördetröskorna beställs under hösten, de levereras till Agro Maskiner från och med december och därefter ansvarar Acriplan för att installera brandskyddet. Efter leverans till kund inspekteras släckningssystemen regelbundet och inspektionen sköts i direkt samråd mellan Acriplan och slutkunden.

– Tidigare utbildade vi medarbetar till att göra den inspektionen, men det känns ännu säkrare att Acriplan sköter det direkt med slutkunden. Det är en flexibel och trygg lösning. Agro Maskin använder sig av två olika släckningssystem från Acriplan, men de köper också handbrandsläckare till varje traktor de levererar och diskuterar ytterligare samarbeten.

– Acriplan är en flexibel och lyhörd partner, de är tillgängliga vilket vi lägger ett stort värde i, säger Kenneth Malmqvist.

– Våra kunder använder sina skördetröskor under en begränsad tid under året. Då är det viktigt att de har extra beredskap, även om det är under ordinarie semestertider. Där har vi hittat en mycket bra partner i Acriplan, de förstår våra behov och jag rekommenderar andra företag att inleda ett samarbete med dem.