Skip to main content
Forrex Släcksystem / släckanläggningar för kök

Släcksystem Ansulex

Ansulex är ett avancerat släcksystem som är designat för att hantera bränder i miljöer där traditionella släckmetoder kan vara ineffektiva eller osäkra.

Ansulex är ett automatiskt brandskyddssystem som är specifikt utformat för att skydda köksutrustning, såsom stekhällar, fritöser och ventilationskanaler. Systemet använder en kemisk släckvätska som snabbt och effektivt släcker bränder och förhindrar återantändning.

Ansulex-systemet aktiveras automatiskt vid brand och sprutar ut släckvätskan i ett kontrollerat mönster, vilket minimerar skador och bidrar till att återställa normala verksamhetsförhållanden snabbt. Dessutom är systemet designat med fokus på miljövänlighet, vilket gör det till ett hållbart val för brandsäkerhet.

Med Ansulex kan verksamheter känna sig trygga i att de har en effektiv och modern lösning för brandbekämpning. Vi tar hand om allt, från projektering, design, installation och dokumentation samt service. Allt från ett mindre Ansulex i köket, till stora gassläcksystem i ert serverrum.

Cirka hälften av alla bränder i hotell och restauranger startar i köket. I många fall är brandhärden fett och matolja från spisar, stekbord eller i fritöser och imkanaler. Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden. Därför skyddas ofta restaurangkök med en ansulex-släckanläggning.

Ansulex

Forrex är känt för att använda en speciell typ av släckmedel som ofta är vattenbaserat och inkluderar ibland tillsatser för att förbättra släckeffekten.

Det är ofta anpassat för att bekämpa bränder i brännbara vätskor och fasta ämnen.

Forrex-system kräver ofta specifika installationskrav och återkommande underhåll för att säkerställa att systemet fungerar effektivt vid en nödsituation

Vi har lång erfarenhet av Ansulex släck­system för kök med höga krav på funktions­säkerhet under de mest krävande förhållanden. Som kund får ni en personlig kontakt med en tekniker som kan hjälpa er med råd och produktinformation. Välkommen att kontakta oss!

SERVICE & UNDERHÅLL

Funktionskontroll ska enligt regelverk och tillverkarens villkor ske var sjätte månad. Vid service kontrolleras hela anläggningen. Smältlänkar för branddetektering ersätts för att förhindra vådautlösning av systemet. Munstycken ses över, funktion kontrolleras och att placering fortfarande är rätt och skyddar de heta ytorna.

Kontrollen ska utföras av behörigt serviceföretag. Servicetekniker ska vara utbildad i enlighet med tillverkarens och standardens föreskrifter. Servicetekniker ska kunna uppvisa legitimation vid behov.