Skip to main content
Ansulex och Buckeye Släcksystem / släckanläggningar för kök

Släcksystem Kök

Brand i fritösen, grill, stekbord eller annan storkökutrusning är alltid farlig, och då gäller det att den släcks fort. Det är därför det blivit näst intill standard i alla kök. Oljan tänds, och eftersom fett sitter i filtren så sprider sig röken upp i ventilationen och risken är stor för att det blir en totalbrand. Konsekvenserna av detta är så pass stora att släcksystem i kök är något som vi installerar regelbundet.

När vi pratar om säkerhet i köket, kan vi inte ignorera betydelsen av ett pålitligt brandskydd. Här på AcriPlan erbjuder vi flera släcksystem för att säkerställa att ditt kök förblir säkert och skyddat mot potentiella brandrisker. Släcksystemen är inte bara ett brandskyddssystem, utan en nödvändig investering för alla som värdesätter säkerheten i köket.

Ett släcksystem består av flera viktiga delar och funktioner. För att få ett system som är rätt för er behöver en noggrann beräkning göras. Detta görs på plats eller med hjälp av ritningar och beskrivning tillhanda hållen av er.

Kontakta oss för att få rätt utrustning för dig.

Vi finns här för att hjälpa dig

Som kund får ni en personlig kontakt som kan hjälpa er med råd och produktinformation.

Välkommen att kontakta oss!

Certiferad anläggarfirma kökssläcksystem

Certiferad anläggarfirma kökssläcksystem

Acriplan är behörig anläggarfirma för kökssläcksystem via moderbolaget Next Safety Group.
Restaurangkedjan Linnea & Basilika

Referens: Restaurangkedjan Linnea & Basilika

ACRIPLAN GÖR LIVET LITE ENKLARE

Restaurangkedjan Linnea & Basilika har vuxit med en enorm kraft de senaste sju åren. För att lyckas krävs det starka och smidiga samarbeten. Acriplan gör livet lite enklare för oss och är precis den partnern vi behöver, förklarar ägaren Martin Pham.

I sju år har restaurangkedjan Linnea & Basilika samarbetat med Acriplan som har byggt och installerat det kundanpassade och unika släcksystemet Anulex i nästintill samtliga av kedjans storkök. Det Ystadbaserade företaget har även tagit fram utrymningsplaner och levererat  handbrandsläckare till majoriteten av kedjans restauranger i södra Sverige.

– Acriplan levererar full service och det fungerar alldeles utmärkt. Jag har en kontaktperson, vilket innebär att det aldrig är mer än ett samtal för att lösa någonting på någon av våra restauranger. Han planerar service en gång i halvåret och det är väldigt bekvämt för oss, säger Martin Pham.

– Det är ett helt bekymmersfritt samarbete. Kundanpassade släcksystem för storkök Restaurangkedjan har vuxit i en rasande fart, den startade i Löddeköpinge 2014 och har i dag vuxit till närmare 20 restauranger. Acriplan ansvarar för brandsäkerheten och skräddarsyr lösningar till varje storkök.

– Det finns en mängd utrustningsdetaljer som måste skyddas mot brand, stekbord, hällar och så vidare. Varje storkök är unikt därför är det viktigt att anpassa släcksystemet efter det aktuella köket och inte tro att det räcker med en standardlösning, förklarar Acriplans VD Christian Thorsén. Acriplan beräknar hur systemet ska byggas upp, vilka  munstycken som behövs och vilket antal, samt hur mycket vätska som kommer att gå åt vid en eventuell brand. Därefter platsbyggs släcksystemet och servas var sjätte månad.

– Sköter man servicen håller de släcksystemen i en livstid och jag vet att Acriplan har fullständig kontroll vilket gör livet lite enklare för oss, säger Martin Phan.

– Det ger oss en detalj mindre att tänka på, vi kan koncentrera oss på att utveckla vår restaurangrörelse eftersom Acriplan sköter allt som rör brandskyddet. Det är en trygghet för oss.